Tip! Zet de helderheid van je iPhone scherm lager dan de laagste stand

Apps die automatisch de helderheid van je scherm aanpassen wanneer je gaat slapen zijn de laatste tijd erg populair. Apple staat deze apps echter niet toe in de App Store waardoor je ze moet ‘sideloaden‘. Dit proces vereist best wat technische kennis en is niet zonder risico’s. Met deze eerste tip van 2016 kun je de standaard ingebouwde ‘nachtmodus’ van je iPhone activeren.

Ik kwam er een paar weken geleden achter dat Apple al sinds iOS 8 een soort ‘nachtmodus’ heeft ingebouwd die je heel gemakkelijk de helderheid van je scherm nog lager laat zetten dan normaal mogelijk is. Dit is in iOS onderdeel van de toegankelijkheidsinstellingen en ideaal voor iedereen die de laagste stand nog steeds veel te fel vindt voor in bed, in de bios of noem maar op. Oh en het werkt ook op je iPad!

Er zijn een aantal handleidingen op internet die deze procedure beschrijven, maar ik vind dit artikel How to set your iPhone’s brightness to -1‘ met duidelijke screenshots zelf een van de betere.

Het lijkt omslachtig maar binnen een paar minuten heb je een snelkoppeling gemaakt (3x klikken op de homeknop is dan genoeg) waar je dagelijks plezier van hebt! Ik kan niet meer zonder in ieder geval 🙂

Bron: Justin Searls – Medium

4 Comments

 • 10 januari 2016 at 18:09 — Reply

  Da’s een hele handige tip die inderdaad snel uit te voeren is! Dank voor het delen! Zie jij nog nadelen voor deze settings?

  • sjoerdo (Author)
   10 januari 2016 at 18:33 — Reply

   Dank, graag gedaan! Nee eigenlijk niet, die toegankelijkheidsinstellingen zijn naar mijn weten gewoon veilig om op dagelijkse basis te gebruiken. De 3x click van de homeknop kan wel eens tricky zijn, maar that’s all 🙂

 • 6 januari 2017 at 11:16 — Reply

  werkt het voor ios 10

  • sjoerdo (Author)
   6 januari 2017 at 13:46 — Reply

   Jazeker! Ik gebruik het zelf ook nog steeds onder iOS 10, werkt ook prima icm Night Shift

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.