VanMoof tilt boost naar een hoger niveau met vernieuwde Electrified S

VanMoof New Electrified-S - back

VanMoof heeft een nieuw model Electrified S onthuld met een door Tesla geïnspireerde ‘ludicrous‘ modus. Met de boost knop op het stuur wordt de rijder binnen een paar seconden gelanceerd naar een topsnelheid van 32km/h.

Ongeveer een jaar nadat VanMoof hun topmodel, de Electrified S lanceerde is er nu een vernieuwde versie. De update richt zich met name op het verfijnen van de elektrische Smartbike.

Uiterlijk

Het design van de vernieuwde Electrified S is hetzelfde gebleven. De elektrische VanMoof heeft nog steeds hetzelfde gestroomlijnde ontwerp als zijn voorganger en ook het display en smartslot zitten nog op dezelfde plek.

Boooost

Electrified-S-Boost

Wat is er dan nieuw vraag je je af? Wel de boostknop zit nog op dezelfde plek op het stuur, echter heeft deze bij de vernieuwde Electrified S aanzienlijk meer kracht gekregen. Zo kon je met de boost op het vorige model ‘slechts‘ boosten tot 20 km/h. De vernieuwde boost laat je binnen enkele seconden doorvliegen naar de 32km/h (mits de USA stand is geactiveerd).

Zo’n boostknop is met name handig wanneer je een flinke heuvel tegenkomt en wat extra power kunt gebruiken. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om als eerste weg te zijn bij het stoplicht 😉

Rijervaring

VanMoof heeft bij de nieuwe versie van de Electrified S flink gesleuteld aan de rijervaring. Zo is de motor een stuk stiller en is de batterij krachtiger. Dit merk je met name wanneer je de hogere motorstanden gebruikt. Daarbij kun je met de nieuwe batterij tot wel 20% meer actieradius behalen.

Diefstal verleden tijd?

VanMoof New Electrified-S - side

Om diefstal verder tegen te gaan heeft de Electrified S naast GPS ook een zogenaamde ‘G-sensor‘ die een bericht stuurt wanneer iemand aan je fiets zit. Ook kun je bij dit nieuwe model de ‘Peace of Mind‘ service afsluiten. Bij diefstal gaat een speciaal team ‘Bike Hunters‘ van VanMoof op zoek naar je fiets. Vinden ze deze niet binnen twee weken terug, dan ontvang je een vervangend exemplaar. De service is af te sluiten voor 7 euro per maand.

Beschikbaarheid

De nieuwe Electrified S gaat 13 juni in de verkoop op vanmoof.com en in de VanMoof brandstores in o.a. Amsterdam en Berlijn. De eerste 100 kopers krijgen een ‘early bird‘ korting van 500 euro. Daarna kost de ebike €2998,-.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.