VanMoof presenteert spectaculaire nieuwe ebike: Electrified S

VANMOOF Electrified S

2 jaar na de hun eerste ebike, de Electrified komt VanMoof nu met een sterk verbeterd model, de Electrified S. Deze nieuwe fiets heeft naast een snellere motor, een smartslot en een boostknop, ook een app om alle features naar wens af te stellen.

VanMoof heeft zich bij de Electrified S overtroffen. Het design is nog mooier dan dat van de eerste Electrified en je kunt nu eigenlijk niet meer zien dat het een ebike is. Waar het eerste electrische model nog een flinke uitsparing in het frame had voor de techniek, is dat bij dit model volledig in de buis weggewerkt. Volgens VanMoof heeft het ontwerpteam meer dan drie jaar gewerkt aan de nieuwe Electrified en dat is te zien.

Specs

Even wat specificaties van de Electrified S op een rij:

  • Met een volle batterij is het bereik nu 120 km, ruim twee keer zoveel als bij de eerste Electrified. Al zul je op de krachtigste stand niet veel verder komen dan 40 km.
  • De trapondersteuning heeft nu 4 standen, waarbij stand 4 de krachtigste stand is. Het vorige model had er slechts 2.
  • De snelheid is verhoogt tot zo’n 32 km/h. Standaard is dit 25 km/h, maar met een speciale USA stand (in te stellen in de app) kun je de motor tot over de 30 km/h trappen. De Electrified S heeft 2 versnellingen en schakelt automatisch. Er is zelfs een ‘boost knop‘ (voor bij het stoplicht) die je sneller richting de 20 km/h brengt.
VanMoof Electrified S - Smartlock
  • Alle opties van de fiets zijn te regelen via een speciale app voor je smartphone (iOS en Android). Wanneer je de app start, gaan de fiets en de verlichting automatisch aan. In de app zie je vervolgens de batterij-status, de stand van de verlichting, de hoeveelheid trapondersteuning en noem maar op.
  • Dit nieuwe electrische model heeft net als het vorige model ingebouwde GPS. Mocht de tweewieler gestolen worden, dan kun je deze in de app als gestolen opgeven. De app fungeert dan als een ‘find my fiets’ kaart waarop te zien is waar deze zich bevindt.
  • De Electrified S heeft een Smartslot. Dit slimme slot is verwerkt in de buis en is op meerdere manieren te ontgrendelen. Je kunt deze unlocken middels een Bluetooth afstandsbediening, via de app of via een toekomstige ‘Touch unlock‘ optie waarbij je alleen maar je vinger op het touchscreen hoeft te leggen. De fiets herkent via Bluetooth dat de eigenaar in de buurt is.
  • De ebike weegt slechts 18,4 kilo. Nu is dat voor een fiets alsnog behoorlijk zwaar. Als je echter nagaat wat voor technologie er allemaal ingebouwd zit, dan is het vergeleken met andere ebikes één van de lichtste modellen.

Prijs en beschikbaarheid

VanMoof Electrified S - Taco Carlier

Al met al is de Electrified S ten opzichte van zijn voorganger een aanzienlijke upgrade. Dit alles komt dan ook met een flink prijskaartje. Een kleine oplage van dit nieuwe model is in de pre-order beschikbaar voor €1.998,-. Daarna gaat de prijs omhoog naar €2298,-, je hebt hem dan in juni in huis. Vanaf augustus is de fiets ook in de VanMoof brandstores verkrijgbaar voor €2.998,-. De Electrified S is beschikbaar in zilver en zwart.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.