VANMOOF Electrified te koop in juli

Ik schreef er vorig jaar al over toen ik de VANMOOF Electrified op de eerste (en tweede) Bright Day had gezien, je kon toen meedoen aan een exclusieve pre-order van de ebike. Dat waren de eerste prototype fietsen blijkt nu, na maanden testen is de officiële release van de VANMOOF Electrified nu aanstaande.

VANMOOF heeft 2 weken geleden de officiële kleur van de Electrified uit de doeken gedaan, deze wordt donkergrijs en komt naast de zilvere en zwarte niet electrische modellen in de collectie.

Ik was laatst op bezoek bij het VANMOOF hoofdkantoor in Amsterdam om een gewonnen Facebook prijs op te halen. Ik heb toen gelijk even een proefrit op een van de prototype Electrifieds gemaakt.

Proefritje op de VANMOOF Electrified

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een genot is om op te fietsen. De Electrified schakelt na 10 km per uur automatisch naar een zwaardere versnelling en dan merk je pas dat je binnen no-time op de 25 km per uur zit. Het touchscreen dat op de buis net onder het stuur zit is erg handig om de 1 of 2-traps ondersteuning te regelen, zo kun je zelf bepalen hoeveel moeite je moet doen om vooruit te komen en hoe snel je batterijen op gaan.

Zit er dan nog een nadeel aan de Electrified? Tja al dit moois komt met een prijs en 2248 euro is een hoop geld. Ik ga zeker nog een keertje langs voor een tweede proefritje als het zover is, maar als je er zelf eentje wilt bemachtigen is deze nu te pre-orderen vanaf de VANMOOF website. In juli ben je dan een van de gelukkigen.

Oh en ‘there is one more thing’. VANMOOF zoekt al tijden naar een oplossing voor al die fietsen die bij het leven worden gestolen in Amsterdam. De Electrified heeft daarom ingebouwde GPS ondersteuning. Bij VANMOOF wisten ze mij te vertellen dat ze dit in de toekomst ook in de reguliere modellen willen opnemen. De 2014 lijn van het bedrijf schijnt bovendien ‘radicaal anders’ te worden. Ik ben benieuwd!

VANMOOF Electrified 2

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.