Sony probeert het volgend jaar opnieuw met robothond Aibo

Sony Aibo 2017

Wie kent de Robothond van Sony niet, de Aibo! Wellicht was begin 2000 nog te vroeg voor een mechanisch huisdier. Met de komst van alle Smart Home oplossingen en de slimme assistenten van Apple, Google en Amazon is een ‘smart huisdier’ niet eens zo gek.

It uses ultra-compact actuators that allow its body to move along 22 axes, and its eyes use two OLED panels to show a range of expressions. Battery life is rated at around two hours, with a three-hour recharge time – The Verge

Ik ben benieuwd hoe zo’n hond in de praktijk gaat werken als de batterij 2 uur mee gaat en het 3 uur duurt om je huisdier vervolgens weer op te laden.

It uses deep learning technology to analyze the sounds and images coming through Aibo’s array of sensors, and uses cloud data to learn from the experiences of other Aibo units and owners.

De nieuwe Sony Aibo komt met een abonnement waarbij je toegang krijgt tot een aantal cloud-features (zoals nieuwe trucjes die je kunt downloaden). Sony zegt dat ze daarmee de hond steeds slimmer kunnen maken. De honden uploaden data die Sony met behulp van ‘Deep learning‘ kan analyseren. Ook kan de Aibo foto’s nemen met een ingebouwde camera en is er een speciaal bot waar de hond mee kan spelen: de ‘Aibone’. Deze accessoire moet je uiteraard los kopen.

De Aibo komt begin volgend jaar in Japan uit. Voor ruim 1700 dollar kun je hem op 11 januari 2018 aanschaffen. Wanneer de elektronische hond naar Europa komt is helaas nog niet bekend!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.