Logitech Ultrathin Touch Mouse T631 Review

Klein maar fijn

Tekst Mayke Mol

Voor mijn werk moet ik geregeld op verschillende locaties werken. Zonder mijn laptop zou ik nergens zijn. Maar bij inspannend werk merk ik dat ik uren achter elkaar in dezelfde werkhouding zit. Ik gebruik meestal geen muis, maar mijn touchpad. Hierdoor is het risico dat ik een verkeerde werkhouding aanneem groter. Ook mis ik soms een muis bij veel ‘knip en plakwerk’. Voor een meer ontspannen en afwisselende werkhouding heb ik daarom de afgelopen weken de Ultrathin Touch Mouse T631 van Logitech uitgeprobeerd op mijn Mac.

Ultradun

Allereerst de specificaties. De naam zegt het al, ultradun is de muis zeker. Op het dikste punt van de muis is de hoogte 1,8 centimeter. Daarbij is de T631 7,5 centimeter lang en 5 centimeter breed. Hij weegt slechts 70 gram! Ideaal om in je tas of zelfs in je broekzak onderweg mee te nemen.

De Ultrathin Touch Mouse T631 maakt verbinding met je computer via Bluetooth. Met behulp van een switch aan de onderkant van de muis kan je zeer eenvoudig schakelen tussen bijvoorbeeld je laptop en desktop. Het opladen van de muis gaat via USB. Er zit een zeer kort kabeltje aan, waardoor je tijdens het opladen je computer niet kan besturen. Maar Logitech geeft aan dat met slechts één minuut opladen je genoeg vermogen hebt om een extra uur te blijven werken.

Logitech Ultrathin Mouse 2

Op de site van Logitech kan je de Logitech Preference Manager downloaden. Hiermee kan je de muis aanpassen. Het aanraakoppervlak registreert zeven verschillende aanraakbewegingen.

Er zijn twee verschillende versies: een witte Logitech Ultrathin Touch Mouse T631 voor Mac en de Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 (speciaal voor Windows) komt in het zwart. Beide versies hebben een adviesprijs van 70 euro.

Plus en minpuntenlijstje

Logitech Ultrathin Mouse 3

Plus +

+ De muis past heel makkelijk in mijn laptoptas en is superlicht.

+ Een heel mooi strak ontwerp.

+ De installatie was kinderlijk eenvoudig.

+ Het was even afstemmen met de snelheid van de muisaanwijzer in de instellingen, maar de precisiesensor in de muis reageert perfect. Zelfs op de kleinste bewegingen. Hoewel het klikken niet touch is, voelt het klikken goed aan.

+ Het scrollen werkte in het begin niet soepel. De gehele bovenkant van de muis is een multitouch-vlak, waarmee je met vingerbewegingen kunt scrollen. Echter na het aanpassen van de instellingen (snelheid, vertraging) werk ook het scrollen goed.

Logitech Ultrathin Mouse 4

Min –

– Het is even wennen aan de grootte van de muis. Ergonomisch gezien is de muis wellicht niet de beste, maar waarschijnlijk nog altijd nog beter dan urenlang werken op enkel een touchpad.

– Voor een muis vrij duur.

Conclusie

Kortom een ideale muis om mee te nemen voor onderweg. Ideaal omdat hij klein en licht is, maar ook vanwege het strakke apple-like design en met name omdat hij perfect zijn (en mijn) werk doet.

Verder interessant

Tips van professor Dr. Alan Hedge voor het creëren van een ergonomische werkplek

– Om af en toe rust te nemen en even te bewegen gebruik ik zelf de mindfullness bel.

Logitech Ultrathin Mouse 5

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.