Pencil: Geavanceerde Bluetooth stylus van FiftyThree

FiftyThree is lekker bezig, na hun erg mooie Paper app en de ‘Book’ samenwerking met Moleskine voor custom geprinte notebooks hebben ze nu hun eerste hardware product uitgebracht, Pencil.

Pencil is een geavanceerde Bluetooth stylus die je op een ingenieuze manier (Kiss to Pair) kunt koppelen. De stylus is speciaal gemaakt voor de iPad in combinatie met de Paper app van FiftyThree. Hij is oplaadbaar via USB en komt met ‘Palm rejection’ zodat je bij het tekenen gewoon je hand op het scherm kunt leggen. Ook heeft de Pencil een gum achterop waarbij de app registreert dat je de stylus hebt omgedraaid zodat hij gaat gummen ipv tekenen.

Pencil FiftyThree 2

“Unlike with most Bluetooth styluses, pairing Pencil with an iPad doesn’t require you to flip any switches on the device, or make a trip to the Settings app. All you do is press down with Pencil on Paper’s on-screen pairing button for a few seconds. FiftyThree has trademarked the process, which it calls “Kiss to Pair.”

Pencil komt in 2 varianten, ‘Walnut’ en ‘Graphite’. De houten walnut variant bevat ‘Magnetic Snap’ waardoor je deze magnetisch aan de Smart Cover van je iPad kunt bevestigen.

De stylus is vooralsnog enkel in Amerika beschikbaar voor $49.95 en $59.95 dollar. De Walnut variant is iets duurder.

Pencil FiftyThree 3

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.