Boncho: een slimme opvouwbare poncho voor op de fiets

VANMOOF is vandaag hun eerste Kickstarter campagne gestart voor de ‘BONCHO‘, een speciale ‘bike poncho’ voor op de fiets. VANMOOF maakt naast fietsen al een tijdje hun eigen accessoires, deze slimme opvouwbare poncho is daar een mooie uitbreiding op.

VANMOOF had hun Boncho niet op een betere dag kunnen lanceren. Op de heenweg naar kantoor kwam ik nog droog aan, op de terugweg had ik minder geluk en was een poncho geen overbodige luxe geweest. Op mijn dagelijkse fietsroute kom ik veel mensen tegen met paraplu’s en regenpakken. Het meenemen van zo’n pak is echter niet ideaal, zeker niet als deze nat is geworden. Ook het omkleden onder een brug staat bij weinig mensen op het favorietenlijstje.

Compact x design

Boncho 6

De Boncho wordt gepresenteerd als een ‘design poncho’ die je in één beweging uitklapt als een werptent en weer opvouwt tot een zeer compact tasje. Het mooiste aan de Boncho is het feit dat deze tot over je stuur komt en zo je broek en voeten droog houdt. Tegen de wind hebben ze ook wat bedacht, je kunt twee stroken stof vasthouden op je stuur waardoor de Boncho op zijn plek blijft zitten.

Boncho - Folding

De stof van de Boncho is nog niet helemaal definitief, maar het prototype dat op de foto’s te zien is, is gemaakt van lichtgewicht waterafstotend materiaal. De onderkant is opengelaten waardoor je kleding niet klam en zweterig wordt.

Kickstarter

Boncho 7

Overtuigd? Ik ben wel heel nieuwsgierig kan ik je vertellen. De Boncho is voor de early birds momenteel voor €45 euro verkrijgbaar (incl. verzending naar Nederland), je ontvangt de bike poncho dan naar verwachting in maart 2016. Na de eerste 300 exemplaren kost hij €55. Je kunt ook een 2-pack voor €99 euro of een 10-pack (voor bedrijven bijvoorbeeld) voor €495 aanschaffen. Na de Kickstarter campagne gaat de Boncho zo rond de €90 euro kosten.

Bekijk ook onderstaande promo video voor het ingenieuze vouwmechanisme. Ik ben benieuwd hoe makkelijk de Boncho terug te stoppen is in het bijgeleverde tasje, bij werptenten lijkt dat ook altijd makkelijker dan het is 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.