iPhone 7: de eerste foto’s en geruchten op een rij

iPhone 7 Plus render

Het is inmiddels geen geheim meer dat Apple elk jaar in september de nieuwste iPhone uit de doeken doet. Toch doen al sinds vorig jaar december verschillende geruchten de ronde over de iPhone 7. Dinsdag verscheen de eerste vermoedelijke foto van de iPhone 7 Plus. Tijd om alle geruchten eens op een rij te zetten.

1. Design grotendeels hetzelfde als iPhone 6/6s

Hier zullen veel mensen niet blij mee zijn, maar het lijkt erop dat de iPhone 7 wat design betreft niet veel afwijkt van de iPhone 6/6s. Met name de ronde hoeken zullen volgens de eerste geruchten gelijk zijn aan de vorige 2 iPhone modellen.

2. Minimale antenne strepen

Het minst mooie onderdeel van de huidige iPhone modellen zijn naar mijn mening de antenne strepen achterop het toestel. Bij de iPhone 4 t/m 5s werd dit door Apple opgelost met glazen onderdelen, sinds de iPhone 6 zijn het een soort plastic strepen geworden. Deze strepen zitten er voor de ontvangst van de antenne, dit soort signalen komen nog niet standaard door aluminium behuizingen heen. Bij de eerste vermoedelijke foto van de iPhone 7 is te zien dat Apple dit bij de iPhone 7 wil oplossen door de antenne strepen enkel nog aan de boven- en onderkant te laten lopen. Dat ziet er in ieder geval al een stuk beter uit. Groot nadeel van de witte strepen op gouden en roségouden iPhones is echter dat de kleur van de strepen wordt aangetast door je jeans. Hopelijk weet Apple daar ook wat op te vinden.

3. Dunner ontwerp

Apple wil zijn apparaten elk jaar nóg weer dunner maken dan het jaar ervoor en hoewel dat bij hun computers vaak goed werkt, begint dat bij de iPhones een beetje hun doel voorbij te schieten. Vanwege de dunnere body paste de camera 1,5 jaar geleden voor het eerst niet helemaal in de behuizing bij de iPhone 6 en 6s. Ook zie je bij de 6/6s Plus dat een grotere behuizing juist plaats kan bieden aan een grotere batterij. Het zou dus fijner zijn als de iPhone 7 niet weer een camera heeft die uitsteekt en de batterijcapaciteit groter is dan zijn voorgangers. De vraag is alleen of Apple daar ook mee instemt.

4. Geen 3,5mm audio aansluiting

iPhone 7 Plus - Render

Een van de onderdelen die volgens de geruchten zeer waarschijnlijk gaat sneuvelen bij de iPhone 7 is de koptelefoon aansluiting aan de onderkant. Waarschijnlijk wil Apple van deze aansluiting af zodat de behuizing nog dunner kan. Alternatieven kunnen EarPods met lightning aansluiting zijn of een Bluetooth variant. Voor je eigen koptelefoon (met draad) gaat Apple wellicht een adapter verkopen. Ook zijn er geruchten over noise-cancelling in de nieuwe iPhone, dat zou een van de voordelen van audio via de lightning poort kunnen zijn.

5. Stereo speakers

Een ander voordeel van het eventueel vervallen van de audio aansluiting is dat er aan de linkeronderkant ruimte vrijkomt voor een tweede speaker zodat deze stereo kunnen worden. De speakers zullen ook zeker harder geluid produceren als deze optie doorgang vindt.

6. Waterdicht

Sony heeft al een tijdje toestellen die waterdicht zijn en Samsung heeft zijn Galaxy s7 dit jaar ook waterdicht gemaakt. De iPhone 6s schijnt al deels waterdicht te zijn en met het verwijderen van de koptelefoon aansluiting hoeft Apple alleen nog maar iets voor de Lightning poort te verzinnen. Je zult je iPhone niet zo snel onder de douche meenemen, maar in de regen of bij ongelukjes met drinken of toiletbezoek kan het best handig zijn.

7. Draadloos opladen

Draadloos opladen kunnen de meeste Android toestellen al een paar jaar. Zal Apple dit jaar eindelijk het draadloos opladen van je iPhone mogelijk maken? Als je kijkt naar de Apple Watch is het niet zo’n gek gerucht. Die heeft een oplaadsysteem dat een combinatie is van de MagSafe-technologie van de Mac en het opladen via inductie. Je klikt de Apple Watch zo vast op zijn oplader.

8. Dubbele camera (iPhone 7 Plus)

iPhone7Plus-render-camera

De verschillen tussen de iPhone 6s en 6s Plus zijn nu miniem te noemen. De 6s Plus heeft een iets grotere batterij en optische beeldstabilisatie bij foto’s en video’s. De verschillen tussen de iPhone 7 en de 7 Plus zouden zomaar eens groter kunnen worden. Zo zijn er geruchten over een dubbele camera, maar enkel bij de 7 Plus. Met een tweede cameralens kan een hogere kwaliteit worden bereikt bij foto’s en video’s en met name meer mogelijkheden bieden voor zoom. De dubbele camera zou bijvoorbeeld beelden van een groothoeklens en telefotolens kunnen combineren. Over de iPhone 7 wordt gezegd dat deze wellicht een grotere cameralens krijgt.

9. Smart Connector (iPhone 7 Plus)

De Smart Connector is Apple’s nieuwste aansluiting die te vinden is op de iPad Pro. Deze poort zorgt ervoor dat accessoires van stroom kunnen worden voorzien. Bij de iPad Pro wordt deze aansluiting bijvoorbeeld gebruikt om Apple’s draadloze Smart Keyboard stroom te geven. Wat Apple in gedachte heeft voor deze poort bij de iPhone 7 Plus is nog niet duidelijk.

10. Overige specificaties

iPhone7-render

De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus zouden worden voorzien van een snellere a10 processor en M10 bewegingsprocessor, iOS 10 en nog steeds in 16GB, 64GB en 128GB varianten komen. Al beginnen er inmiddels geruchten op te duiken over een 256GB versie. Ook de kleuren blijven volgens de wandelgangen gelijk aan de iPhone 6s en 6s Plus.

Zo ben je weer helemaal up-to-date over de laatste geruchten over de iPhone 7! September is nog een paar maanden weg, maar als er nieuwe interessante geruchten opduiken lees je het uiteraard hier 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.