Eneco Toon

Op het gebied van thermostaten zijn er de laatste jaren niet echt vernieuwingen geweest, tót november vorig jaar toen oud Apple medewerker Tony Fadell uit het niets de ’Nest’ aankondigde. Sindsdien willen vele fabrikanten een graantje meepikken, de Nest is ook enkel in Amerika te koop.

In december lanceerde Essent de e-thermostaat die je op afstand kunt bedienen met je iPhone. Nu komt ook Eneco met een ‘slimme’ thermostaat, de Toon.

“Het apparaat kan klanten realtime inzicht geven in het energieverbruik. Het afgenomen energieproduct wordt vooraf in het apparaat ingeladen, waardoor het daadwerkelijke gebruik kan worden afgezet tegen het gemiddelde maandbedrag dat wordt betaald voor gas en elektriciteit”.

Zo kun je dus ten alle tijden bekijken of je het maandbedrag dat je betaald wilt aanpassen. Verder zitten er nog andere handige hulpmiddelen op als een buienradar widget en kun je file berichten bekijken. De Toon is binnenkort te koop wanneer je klant van Eneco bent en kost 120 euro + 3,50 euro per maand voor live updates zodat je ‘live’ kunt zien hoeveel extra het kost als je de waterkoker aanzet enz.

Toevallig heeft David van Bright hier ook een korte uitpakparty van gedaan, bekijk onderstaande video.

Ik ben zelf klant van Eneco, maar de Toon biedt mij zo op het eerste gezicht te weinig voordelen ten opzichte van mijn standaard thermostaat, helemaal vanwege de hoge aanschafprijs en de forse maandelijks kosten maar ook omdat je hem niet op afstand met je smartphone of tablet kunt bedienen. Ik wacht nog wel even op de Nest 🙂

Mocht je wel interesse hebben dan kun je je op de website van Eneco alvast inschrijven voor de Toon.

Bron: sync.nl

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.