Pebble’s nieuwste smartwatch is rond

Na een aantal vierkante modellen is Pebble’s nieuwste smartwatch nu rond. De Pebble Time Round ziet er een stuk vriendelijker en fraaier uit dan zijn voorgangers en is het lichtste en dunste model dat Pebble tot nu toe maakte. De batterijduur en waterdichtheid moeten er helaas wel aan geloven. Al maakt de snellaadfunctie een hoop goed.

Pebble had nog maar net zijn nieuwste Pebble Time Steel naar Kickstarter backers verscheept of ze kondigden alweer een nieuw model aan, de Pebble Time Round. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Gelukkig is Pebble zo sportief dat ze ontevreden klanten de mogelijkheid bieden om hun Pebble Time Steel kosteloos in te kunnen wisselen voor een nieuwe Pebble Time Round.

Pebble Time Round 2

Dunner

De Pebble Time Round heeft een dunner ontwerp en meet nu nog slechts 7,5 mm. De batterijcapaciteit – waar Pebble om bekend staat – is daardoor bij de Pebble Time Round wel een stuk minder dan bij vorige modellen. Bij de meeste Pebble modellen gaat de smartwatch 7 tot 10 dagen mee, dat is een flink verschil vergeleken met de Apple Watch en Android Wear horloges die het vaak niet langer dan een dag uithouden. Dat komt o.a. door het (kleuren) e-paper scherm dat veel minder stroom verbruikt. Door het nieuwe dunnere ontwerp gaat de nieuwste Pebble Time Round nog ‘slechts’ 2 dagen mee. Wel heeft Pebble een snellaadfunctie bedacht die ervoor zorgt dat de smartwatch na 15 minuten laden alweer een dag mee kan. Ook is de Pebble Time Round enkel nog spatwaterdicht, dus niet meer geheel waterdicht zoals andere Pebble modellen.

Modellen, prijzen en beschikbaarheid

Pebble Time Round 4De Pebble Time Round is dit keer niet via Kickstarter te bestellen, maar gewoon via de website van Pebble. Er zijn 5 verschillende modellen, waaronder 3 gericht op vrouwen met dunnere bandjes (14mm) en 2 voor mannen (20mm). Je kunt nu een pre-order plaatsen, ze worden dan geleverd vanaf november. Alle modellen kosten €299.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.