Netatmo JUNE Review

Veilig, verantwoord én hip zonnen

Tekst Mayke Mol

Elke zomer kan je mij zo veel mogelijk in de zon vinden. Vroeger had ik nog het doel om zo snel mogelijk een bruin kleurtje te krijgen, nu word ik steeds bewuster van de gevaren die zonnen met zich mee kan brengen. Veilig en verantwoord zonnen is belangrijk. Onze huid moeten we beschermen tegen UV-straling met zonnebrandcrème. Hierbij kunnen we af en toe nog wel wat hulp gebruiken, want hoe vaak en hoeveel moet je smeren en met welke factor?

JUNE

Dit dachten ze bij Netatmo, makers van JUNE waarschijnlijk ook. JUNE is een armband die de blootstelling aan de zon meet, communiceert met je smartphone en advies geeft over zonbescherming. Op de zwarte armband zit een mooi vormgegeven medaillon.
 De medaillon is verkrijgbaar in drie kleuren: platina, goud of grijs.
 Je krijgt zowel een dubbele lederen armband als een rubberen armband. Er zit verder een bewaarhoesje, handleiding en een USB-lader bij. De batterij gaat overigens een maand mee. De JUNE is (online) te koop voor €95,-. De bijbehorende app, geschikt voor iPhones (vanaf de 4s) is gratis te downloaden.

Netatmo JUNE 2

Ik heb de JUNE nu gedurende een paar (zonnige) dagen mogen proberen en ben er erg blij mee. Hieronder een plus- en minpunten lijstje:

Plus +

+ De armband heeft een zeer mooi (vrouwelijk) ontwerp, draagbaar en makkelijk te combineren.

+ Zonadvies op maat: op basis van je huidtype geeft JUNE via de app advies en notificaties – wanneer je moet smeren en met welke factor, of je een zonnebril of hoed op moet zetten of dat je maar beter helemaal uit de zon kan gaan – aan de hand van de ingebouwde UV-sensor in de medaillon.

+ De app voorziet je van handige informatie als een timeline van je dag, een UV-index voorspelling van je woonplaats (op basis van GPS) en achtergrondinformatie over zonbescherming.

NetatmoJUNE3

Min –

– Je er niet mee kan zwemmen, wel is JUNE spatwaterdicht en bestendig tegen zweten.

– Er is een bluetooth verbinding nodig om notificaties te krijgen. Wanneer je geen bluetooth verbinding aan hebt staan wordt vanuit de app telkens wanneer je met de armband in de buurt van je telefoon komt (en dat is vrij vaak) om een verbinding gevraagd.

– Ik heb in de app meerdere malen opnieuw moeten inloggen en ook de installatie verliep niet geheel vlekkeloos. Voor een snelle installatie is het van belang dat je de medaillon zodanig op de USB-lader aansluit dat er een rood lampje op de lader gaat branden en dat de USB-lader niet aan de stroom is aangesloten.

“Steeds vaker worden apps en wearables ingezet om ons leven meetbaar en daardoor inzichtelijk, informatief en interactief te maken”.

Netatmo JUNE 4

Ik denk dat de JUNE mij heel goed kan helpen bij de bewustwording over zonbescherming, zeker omdat je niet meer hoeft te gissen wanneer je moet smeren of omdat het toch echt goed is om niet meer in de zon te zitten als je al de dagelijkse dosis hebt bereikt. Steeds vaker worden apps en wearables ingezet om ons leven meetbaar en daardoor inzichtelijk, informatief en interactief te maken. Hiermee vind ik de JUNE een heel fijn hulpmiddel bij het veilig, verantwoord en ook nog eens hip zonnen*.

Verder interessant

– Een aflevering van de Rekenkamer waarbij antwoord wordt gegeven op de vraag ‘Wat kost zonnebrand?’.

De Smartsun Band, aan de hand van de hoeveelheid UV-straling verandert het bandje van kleur en geeft het hiermee aan wanneer je weer moet smeren of wanneer het beter is om uit de zon te gaan.

*Mits JUNE het ook doet. Ik krijg op mijn telefoon geen push-notificaties. Hiervoor heb ik navraag gedaan bij de klantenservice van Netatmo, maar tot op heden nog geen reactie gehad.

NetatmoJUNE5

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.