Android Wear smartwatches werken nu ook met iPhones

De dag waarop veel iPhone gebruikers hebben gewacht is eindelijk hier, Google biedt vanaf vandaag officieel Android Wear ondersteuning voor iOS. Er zitten echter wat haken en ogen aan die veel gebruikers waarschijnlijk niet hadden verwacht.

Google kondigde vandaag officieel aan dat hun Android Wear platform middels een nieuwe iOS app ondersteuning biedt aan iPhones. Gebruikers met een iPhone (5, 5c, 6 en 6 Plus) kunnen nu naast een Pebble of Apple Watch ook van Android smartwatches gebruik maken.

Volgens Google werken alleen de nieuwste smartwatches (LG Urbane, Moto 360 en Huawei watch) met iOS samen, maar The Verge heeft de eerste versie van de Moto 360 met de nieuwste Wear software ook al aan de praat gekregen op een iPhone. Het lijkt er dus op dat Android Wear watches met de nieuwste software prima samenwerken met iOS apparaten.

Android Wear - watch lineup

Kun je met zo’n Android smartwatch gekoppeld aan je iPhone nu hetzelfde als met een Apple Watch? Nee niet helemaal, Google heeft op een slimme manier veel features aan de praat gekregen op iOS, maar je krijgt een aanzienlijk beperktere ervaring dan wanneer je dezelfde watch met een Android toestel zou gebruiken. Zo krijg je al je notifications gewoon door, kun je gebruikmaken van je agenda, krijg je Google Now cards te zien, kun je voice search gebruiken en heb je de optie om (in beperkte mate) verschillende watchfaces in te stellen.

Wat minder goed werkt is dat je geen toegang hebt tot apps van 3rd party ontwikkelaars, slechts een aantal apps van Google. Ook zijn de gezondheid features beperkt tot Google Fit, deze worden niet naar Apple’s Health Kit en al zijn compatible apps verstuurd. Google zegt wel dat ze in de toekomst het aantal features proberen uit te breiden.

“All the basic stuff will work fine, but there are no third-party apps, and there’s no Wi-Fi support for using your watch when you’re far away from your phone. You’re getting support, yes, but pairing your Android Wear watch with your iPhone is a dramatically reduced experience”. – David Pierce (Wired)

Al met al is Google op de goede weg en is de smartwatch keus voor iOS gebruikers weer een stuk groter geworden. Jammer dat de nieuwe generatie Android Wear watches ook allemaal beginnen bij 300 euro, dat is een flinke prijs om een horloge met beperkte functies te proberen. Ik ben benieuwd of ik er wellicht eentje kan testen binnenkort! Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.