Apple event op 9 september: de verwachtingen

Apple heeft zijn jaarlijkse ‘iPhone event’ aangekondigd. Volgende week (wo 9 sept) weten we ongetwijfeld meer over de iPhone 6S en 6S Plus. Maar wat gaat Apple in San Francisco nog meer uit de doeken doen?

De slogan ‘Hey Siri, Give us a Hint’, slaat waarschijnlijk op altijd-aan ‘Hey Siri’ ondersteuning op de nieuwe iPhones, maar zou ook kunnen slaan op een nieuwe Apple TV met Siri besturing. Zoals dat altijd gaat is het gissen naar wat Apple precies in petto heeft. Met veel verwachte aankondigingen belooft dit Apple’s grootste evenement van het jaar te worden!

De verwachtingen voor 9 september

Vrijwel zeker

  • De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden gepresenteerd met Force Touch (3D Touch) ondersteuning, een verbeterde 12 megapixel camera, 4K video optie en een nieuwe kleur: roségoud. Tot de mogelijkheden behoort ook een selfie-flitsfunctie voor de camera aan de voorzijde en geanimeerde wallpapers geïnspireerd op de Apple Watch. Eind september zouden de nieuwe iPhones in Nederland in de winkel moeten liggen.
  • Een nieuwe Apple TV met een nieuw ‘tvOS’ met ondersteuning voor apps, een verbeterde afstandsbediening, Siri besturing, Bluetooth en een nadruk op games met ondersteuning voor game-controllers. Te koop in oktober (ca €150).
  • De laatste informatie en releasedatum van watchOS 2.
  • De laatste informatie en releasedatum van iOS 9.

Misschien

  • Een dunnere nieuwe iPad mini 4 met dezelfde looks en specs als de iPad Air 2.
  • De langverwachte grotere iPad Pro met 12 inch scherm, Force Touch en een speciaal ontworpen stylus en extern toetsenbord. De geruchten zeggen dat er een kans is dat Apple de iPad Pro uit de doeken doet maar dat deze pas in november in de winkel ligt (vanaf €799) omdat de speciale stylus nog niet helemaal gereed is.

Livestream

Apple heeft al aangekondigd dat er een livestream van het event beschikbaar zal zijn. De keynote presentatie begint om 19:00 Nederlandse tijd.

Het is nog even afwachten geblazen, volg alle updates hier!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.