Sonos lanceert vernieuwde speaker en tuningsoftware voor beter geluid

Sonos heeft afgelopen dinsdag een vernieuwde PLAY:5 speaker gelanceerd en een update voor de Sonos app waarmee je de akoestiek van je kamer kunt vaststellen. Zo kun je de PLAY:1, PLAY:3 en PLAY:5 speakers tunen zodat deze altijd perfect klinken, waar je ze ook neerzet.

Trueplay

Met ‘Trueplay‘ kun je de akoestiek van je kamer vaststellen en je speakers kalibreren zodat deze worden geoptimaliseerd voor de ruimte waar deze in staan. Wanneer je de Trueplay functie in de Sonos app hebt gestart op je iPhone of iPad en zwaaiende bewegingen maakt, registreert de microfoon van je apparaat de akoestiek. De app geeft aan wanneer de kalibratie is voltooid.

Sonos TruePlay 1

Vernieuwde PLAY:5

Sonos heeft tevens een nieuw model van hun grootste speaker aangekondigd. De componenten aan de binnenkant zijn vernieuwd en de Wi-Fi verbinding is verbeterd, de nieuwe PLAY:5 heeft nu 6 antennes. Ook is de bediening aangepakt; de nieuwe speaker is nu nog eenvoudiger te bedienen via touch en swipe. Verhoog/verlaag het volume door de speaker aan te raken en swipe voor de volgende/vorige track. Je kunt nu ook 2 PLAY:5 speakers koppelen waardoor het een stereopaar wordt of de PLAY:5 aansluiten aan je Playbar en Sub voor een optimale surround sound-ervaring.

Prijs

Sonos is een prachtig systeem, maar het design moet je aanspreken en de prijs blijft helaas ontzettend hoog. Helemaal omdat je pas echt profijt hebt van het systeem bij meerdere speakers. De nieuwe PLAY:5 speaker is ‘dit jaar’ beschikbaar in zwart en wit voor €579.

Sonos Family 1

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.