Apple opent eerste Belgische Apple Store in Brussel

Afgelopen zaterdag is de nieuwste Apple Store geopend in Brussel. De eerste in België en de eerste ontworpen onder ontwerper Jony Ive, die nu naast de producten en interfaces ook de leiding heeft over het ontwerp van de retail stores. De Apple Store van de toekomst is nu al te zien in Brussel.

Nederland telt inmiddels al 3 officiële Apple Stores (Amsterdam, Den Haag en Haarlem), in België waren er nog geen te vinden. Afgelopen zaterdag kwam daar verandering in door de opening van de Apple Store in Brussel.

Ontwerp

De winkel bevindt zich aan de Gulden Vlieslaan in een nieuw gebouw van het Nederlandse architectenbureau UNStudio en het Belgische Jaspers-Eyers Architects. In het gebouw zijn ook andere winkels gevestigd van o.a. Zara en Marks & Spencer. De buitenkant van de Apple Store is vergelijkbaar met de andere winkels in het pand, echter hebben de huis architecten van Apple (Foster + Partners) toch hun eigen draai gegeven aan de nieuwe store.

Apple Store_Brussel 1

De glazen gevel bestaat uit grote 8,5 meter hoge glasplaten die in de hoeken zijn voorzien van dubbel gebogen glas. De plafonds zijn voorzien van grote lichtpanelen die samen met al het glas zorgen voor een hele heldere ruimte.

Interieur

De winkel in Brussel is de eerste Europese Apple Store met bomen in het interieur. Deze zorgen volgens Apple voor een ‘warm en comfortabel’ gevoel wanneer je je in de winkel begeeft. Alle meubels zijn opnieuw van hout, zelfs de wandpanelen waaraan de accessoires zijn opgehangen. Ook bevat de store veel bankjes waarop je kunt zitten als je bijvoorbeeld wacht voor een Genius Bar afspraak. Apple heeft het aantal lichtbakken met promotiemateriaal geminimaliseerd en heeft in plaats daarvan aan de achterwand een gigantisch videoscherm opgehangen waarop promobeelden en video’s worden getoond.

Apple Store_Brussel 3

Even langs

De Brusselse Apple Store is de 109e store in Europa en de 460ste in de wereld. Apple heeft nu winkels in 16 landen.

Ik kon helaas niet bij de opening aanwezig zijn, maar opzich is Brussel prima te doen vanuit Nederland. Als je in de buurt bent zou ik zeker even langs gaan! Het adres is Gulden Vlieslaan 26-28.

Foto’s: Bruno Dalimonte

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.