Grote kans op Apple event op 15 maart met iPhone se en iPad Air 3

Gisteren werd bekend dat Apple volgens de laatste geruchten in maart een nieuw Apple event gaat houden. De verwachting is dat hier de iPhone se, de iPad Air 3 of iPad Pro en nieuwe bandjes voor de Apple Watch worden aangekondigd.

De week van 14 maart werd al eerder aangehaald. Dinsdag 15 maart lijkt nu het meest voor de hand te liggen.

iPhone se

De iPhone se (voorheen bekend als de iPhone 6c, iPhone 5e of iPhone 5se) is volgens de geruchten een nieuwe versie van de iPhone 5s met hetzelfde 4-inch schermformaat. De specificaties (en ronde hoeken) komen echter overeen met de iPhone 6 en 6s. Zo heeft de se naar verluidt dezelfde A9 processor als de iPhone 6s en dezelfde 8 megapixel camera als de iPhone 6. 3D Touch functionaliteit mist helaas, maar er schijnt wel ondersteuning voor Live Photos te komen. Ook de NFC-chip voor Apple Pay zit ingebouwd en de altijd aan ‘hey Siri’ functionaliteit komt van de 6s naar de iPhone se. Het toestel komt volgens de geruchten in 16GB en 64GB varianten en komt qua prijs overeen met de iPhone 5s.

iPad Air 3 / iPad Pro ‘mini’

Volgens de verwachtingen komt Apple op 15 maart ook met een nieuw model iPad, de iPad Air 3 of iPad Pro (mini?). Deze leent design elementen van de grotere iPad Pro zoals de speakers aan vier zijden en een Smart Connector voor accessoires. Ook is er kans op een LED Flitser voor de camera en ondersteuning voor de Apple Pencil. Meer RAM geheugen en een scherm met hogere resolutie behoren tevens tot de mogelijkheden. Het zou helemaal mooi zijn als Apple ook nog 3D Touch in de iPad Air 3 weet te bouwen, maar daar is nog weinig over bekend.

Apple Watch

Black Milanese Loop

De Apple Watch 2 laat volgens de wandelgangen nog op zich wachten, deze wordt waarschijnlijk pas in september samen met de iPhone 7 gepresenteerd. Wel komt Apple naar verluidt met nieuwe bandjes op 15 maart. Nieuwe kleuren sport bandjes, een zwarte versie van de Milanese Loop en bandjes van een nieuw (nato) materiaal liggen in het verschiet.

Apple kondigt data van events vaak twee weken van tevoren aan dus de officiële datum laat nog een maand op zich wachten. Ik zet 15 maart in ieder geval alvast in de agenda! 🙂

Update: Apple heeft het event bevestigd, het vindt nu plaats op 21 maart.

Het origineel van dit artikel is geschreven voor iPhoneworld.nl

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.