Apple kondigt WWDC 2016 aan met keynote op 13 juni

WWDC 2016

Apple heeft gisteren de datum van WWDC 2016 aangekondigd, eerst via Siri en later officieel. Dit jaar worden tijdens de keynote waarmee het evenement wordt geopend aankondigingen verwacht van Apple’s nieuwste software, nieuwe Macs en misschien zelfs de Apple Watch 2. WWDC 2016 vindt plaats van 13 tot en met 17 juni in San Francisco.

WWDC (World Wide Developer Conference) is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars (van apps en andere software) waar geïnteresseerden een week lang workshops kunnen volgen en Apple personeel aan de tand kunnen voelen voor tips & trucs.

Loterij

Kaartjes voor WWDC zijn te ‘winnen’ via een loterij systeem waar ontwikkelaars zich tot en met vrijdag voor kunnen aanmelden. Als je de gelukkige winnaar bent (deze worden maandag 25 april bekend gemaakt) kun je een kaartje aanschaffen voor 1599 dollar. Apple heeft dit systeem een aantal jaar geleden ingevoerd vanwege de grote belangstelling voor het evenement. Google hanteert eenzelfde systeem voor hun ontwikkelaars conferentie ‘Google I/O‘.

Keynote

Voor niet-ontwikkelaars is WWDC met name interessant vanwege de keynote waarmee het evenement wordt aangevangen. Tim Cook en collega’s doen uit de doeken wat je van Apple op softwaregebied kunt verwachten voor het komende jaar.

Er worden dit jaar aankondigingen verwacht van iOS 10, OS X (wellicht omgedoopt tot macOS) 10.12 ‘Fuji’ en nieuwe versies van watchOS (3) en tvOS. Op hardware gebied gaat Apple waarschijnlijk ook een aantal nieuwe Macs (met Skylake processoren) presenteren. Er worden updates verwacht van de 13 inch en 15 inch MacBook Pro modellen.

Apple Watch 2

Gaat Apple dit jaar tijdens WWDC ook de Apple Watch 2 aankondigen? Er gaan geruchten dat Apple niet tot september wil wachten met de Apple Watch 2 en dat er een kans is dat deze al tijdens WWDC wordt aangekondigd. Het nieuwe model zou 20 tot 40% dunner worden.

Agenda

Zet maandag 13 juni in je agenda voor de keynote. In Nederland is deze over het algemeen rond 18:00 / 19:00. Nog minder dan 2 maanden wachten!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.