Jellyfish Aquarium

Mijn post over ‘kwallen als huisdier‘ uit 2011 is een van de meest bekeken berichten op mijn blog (nr. 3!). Reden genoeg om jullie even in te lichten over het nieuwste Kickstarter project van dezelfde makers als de ‘Desktop Jellyfish Tank’.

4 jaar na hun eerste aquarium voor kwallen zijn dezelfde makers terug met een nieuwe ‘kwallentank’ voor thuis. Dit ‘Jellyfish Aquarium‘ doet het opnieuw enorm goed op Kickstarter, het doel is al ruimschoots behaald. De speciale tank is stukken betaalbaarder dan de vorige (toen $350, nu $150) en de kwallen lijken op grotere schaal beschikbaar.

“Deze speciale tanks zijn nodig omdat de kwallen in een reguliere vissentank in de luchtfilters worden gezogen. In de speciale tanks zitten aangepaste luchtfilters en chemicalien filters die de kwallen in leven houden”. – Sjoerd Reitsma

Ik vind het zelf allemaal nog net iets te prijzig en het zou handiger zijn als je zo’n tank ook in Nederland zou kunnen kopen. Toch lijkt het me onwijs cool om zo’n aquarium thuis te hebben staan en je kwallen in je huiskamer hebt zweven!

Ik hou de ontwikkelingen in de gaten. Mocht je dit Jellyfish Aquarium willen bestellen dan moet je snel zijn! Je hebt nog 68 uur om je aan te melden.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.